kom in contact met goede kandidaten

laat onze black belt talent sourcers helpen

snel de juiste kandidaten binnen handbereik

Het is algemeen bekend dat veel kandidaten niet solliciteren op vacatures. Iedereen weet deze mensen te vinden, maar ze zijn lastig over de streep te trekken. Wij tillen we het vak sourcen naar een hoger plan. Naar een service op maat: sourcing as a service. Wij bereiken niet alleen de schaarse talenten, we brengen ze voor jouw vacature of organisatie in beweging. Vakkundig en effectief.

Daarvoor focussen we ons op de identiteit van jouw organisatie en koppelen deze aan het functiegebied, de doelgroep en de arbeidsmarkt. Vanzelfsprekend gebruiken onze talent sourcers de beste technieken, data en instrumenten, maar ze zijn vooral persoonlijk en vakkundig in hun benadering.

Sourcen is niet eenvoudig; het vraagt om specifieke kennis, is arbeidsintensief en vraagt om volharding. Dat past vaak niet in de overvolle agenda van recruiters en hr-professionals. Opdrachtgevers schakelen ons in als ze hun kansen maximaal willen verzilveren. We brengen de arbeidsmarkt in kaart, benaderen mensen persoonlijk met jouw unieke vacature, verzorgen de prescreening en introduceren de juiste kandidaten bij recruitment of de vacaturehouder. Via een wekelijks overleg en je eigen dashboard houd jij inzicht en grip op het proces.

Onze sourcing as a service brengt jou rechtstreeks in contact met kansrijke kandidaten. Dat alles tegen een scherp tarief.

de beste kandidaten benaderd vanuit jouw werkgeversmerk

altijd inzicht in en toegang tot kandidaten

zorgvuldige prescreening en een efficiënt proces

ontzorgen van de corporate recruiter(s)

onze talent sourcers werken o.a. voor

Case Study: Intrameo Customer Support Agent binnen 8 weken 80% van de vacatures invullen

vraag
De opdrachtgever is ervaren speler op de CX markt met vestigingen over de hele wereld . De opdrachtgever zit in een stevige groei en in plaats van vacatures aan een extern bureau geven, wil de nieuwe hr-directeur recruitment meer in eigen beheer doen. 

Hoe kan DataConsept daarbij helpen?

aanpak DataConsept
Hier vormt sourcing (mensen actief benaderen) hier de sleutel tot succes. 

Na een gedegen intake zoekt onze talent sourcer passende kandidaten. Binnen enkele werkdagen volgt een longlist met benaderbare kandidaten die, met goedkeuring van de  interne recruiter, worden benaderd. We benaderen, enthousiasmeren, screenen en introduceren de beste kandidaten aan de recruiter.

resultaat
Voor deze mooie organisatie vinden we relatief snel kandidaten voor meerdere vacatures. Alleen al voor de projectmanagerrol benaderen we 90 kandidaten en binnen 6 weken worden 3 kandidaten op locatie geïnterviewd. Met sourcing lukt het om 80% van de vacatures binnen 8 weken in te vullen.

goede kandidaten op een presenteerblaadje

Scroll to Top